Начало
Магазин
Любими0

 

 

 

Подвързване в точен размер с Speedy cover



Машина Speedy cover: Подвързване в точен размер на тетрадки, учебници и книги

В нашата книжарница предлагаме услуга за подвързване на тетрадки, учебници и книги с машина Speedy cover. Машината ни е висококачествена и позволява подвързване на документи с различни размери и дебелини.

Как работи машината?

Машината за подвързване на Speedy cover използва метод на подвързване, известен като термопластично свързване. При този метод се използва топлина и натиск, за да се свързват листовете хартия заедно.

Машината по никакъв начин не наранява и не може да унищожи тетрадка, книга, учебник!

Какви предимства предлага услугата ни?

Нашата услуга за подвързване на тетрадки, учебници и книги предлага редица предимства, включително:

  • Ефективност: Машината ни е много ефективна и може да подвърже голям брой документи за кратко време.
  • Бързина: Подвързването на документи с машината ни е много по-бързо, отколкото ръчното подвързване.
  • Удобство: Машината ни е лесна за използване и не изисква специални умения.
  • Издръжливост: Документите, подвързани с машината ни, са издръжливи и могат да издържат на ежедневна употреба.

Какви документи можем да подвържем?

Можем да подвържем всякакви документи с размери от А3 до А7. Подходящи са за подвързване тетрадки, учебници, книги, презентации, счетоводни отчети, договори и др.

Какво е цената?

Цената на услугата е 2.20 лева за брой!

Как да поръчаме услугата?

За да поръчате услугата, моля, изпратете ни имейл или ни се обадете на телефон 0878744208. Можете да заявите във вашата поръчка трябва да посочите, желаните тетрадки, книги, учебници, да бъдат подвързани

Ще се радваме да ви помогнем да подвържете вашите тетрадки, учебници и книги в точен размер и с високо качество.

Честит 8-ми Март!

С радост и уважение, честит **8-ми март** на всички жени! Нека бъдете силни, вдъхновени и обичани! 💕

Честита Нова Година 2024

Нека тази година бъде годината, в която ще бъдете водени от вашата страст. Нека бъде годината, в която ще следвате мечтите си и ще не се отказвате от тях. Нека бъде годината, в която ще бъдете щастливи и изпълнени с здраве и благодат.

От екипа на Копи Офис

Весело посрещане на Новата 2024г.

Здравейте, приятели!

От името на целият ни екип Ви желаем една щастлива и изпълнена с щастливи моменти Нова Година!

Нека тази година бъде изпълнена с радост, любов и нови приключения. Нека всички ваши желания се сбъднат и нека срещнете много нови и интересни хора.

Празнично работно време

Уважаеми клиенти не спираме да работи за Вас,
23.12 – Събота от 09:00 до 17:00 часа
29.12 – Петък от 09:00 до 14:00 часа
30.12 – Събота почивен ден
31.12 – Неделя почивен ден
01.01.2024 – Понеделник почивен ден

Очакваме ви на 02.02.2024 година с нови сили 🙂
Пожелаваме Ви Весело посрещане на Коледните и Новогодишни празници
С пожелания за Здраве, Благоденствие и повече положителни емоций през новата година.
От целият екип на Копи Офис

Какво може да правим вкъщи когато стане студено?

Какво да правим, когато времето стане студено?

Когато времето стане студено и дъждовно, може да бъде трудно да излезете навън и да се забавлявате. Но това не означава, че трябва да седите у дома и да скучаете. Има много забавни и образователни дейности, които можете да правите с детето си, без да излизате навън.

Ето няколко идеи:

  • Учебни игри и занимания

Има много забавни и образователни игри и занимания, които можете да правите с детето си. Например, можете да играете на игри като „лото“ или „карти“, за да научите цифри и букви. Можете също така да правите занимания като „сгъване на хартия“ или „създаване на модели“, за да стимулирате въображението и креативността на детето си.

  • Рисуване и творчество

Рисуването и творчеството са чудесен начин децата да изразят себе си. Можете да им дадете различни материали, като цветни моливи, бои или пластилин, и да ги оставите да бъдат креативни. Можете също така да им помогнете да нарисуват или създадат нещо конкретно, като например картина на семейство или играчка.

  • Занимателни игри и пъзели

Занимателните игри и пъзелите са чудесен начин децата да се забавляват и да развият своите умения за решаване на проблеми. Можете да изберете игри и пъзели, които са подходящи за възрастта и нивото на развитие на детето си.

Ето няколко конкретни идеи за дейности, които можете да правите с детето си, когато времето стане студено:

  • Направете заедно пица

Направата на пица е забавно и образователно занимание за деца от всички възрасти. Можете да им помогнете да изберат съставките и да ги нарежат. След това можете да ги оставите да оформят пицата и да я изпекат.

  • Танцувайте заедно

Танцуването е чудесен начин децата да изразят себе си и да се забавляват. Можете да им пуснете любимата си музика и да започнете да танцувате. Можете също така да им научите някои прости танцови движения.

  • Читайте заедно

Четене на книги е чудесен начин да стимулирате въображението и креативността на детето си. Можете да им четете любимите си книги или да им намерите нови книги, които да им харесат.

  • Гледайте заедно филм или анимационен филм

Гледането на филм или анимационен филм е чудесен начин да се забавлявате заедно. Можете да изберете филм, който е подходящ за възрастта на детето ви.

Тези са само няколко идеи за дейности, които можете да правите с детето си, когато времето стане студено. С малко въображение можете да създадете много забавни и образователни преживявания за цялото семейство.

Знаете ли кога е измислен първият химикал?

Първата химикалка е измислена през 1888 г. от Джон Д. Лауд, американски изобретател и бизнесмен. Лауд получава патент за своето изобретение на 30 октомври 1888 г., но неговата писалка не е била много успешна.

През 1938 г. унгарският журналист Ласло Биро и неговият брат Джордж, химик, изобретяват съвременната химикалка. Биро забелязва, че мастилото, използвано за печатане на вестници, изсъхва бързо и решава да създаде писалка, използваща подобно мастило.

Биро и неговият брат експериментират с различни материали и дизайни, докато не създават писалка, която работи надеждно. Те патентоват своето изобретение през 1938 г. и започват да го произвеждат в Аржентина.

През 1943 г. Биро продава патента си на френския бизнесмен Марсел Бик. Бик прави подобрения в дизайна на химикалката и я въвежда в масово производство.

През 1945 г. химикалките започват да се продават в САЩ и бързо се превръщат в популярен инструмент за писане. Днес химикалките са един от най-често използваните инструменти за писане в света.

Ето някои от основните етапи в развитието на химикалката:

  • 1888 г.: Джон Д. Лауд получава патент за първата химикалка.
  • 1938 г.: Ласло Биро и неговият брат Джордж изобретяват съвременната химикалка.
  • 1943 г.: Марсел Бик купува патента на Биро и въвежда химикалките в масово производство.
  • 1945 г.: Химикалките започват да се продават в САЩ.

Правилен избор на ученическа раница

Как да съобразите „политиката за раниците“ в избраното училище с избора на раница за вашето дете? Какви видове раници се предлагат на пазара и каква е разликата между тях? На кои критерии трябва да обърнем специално внимание и защо? Кои са най-стабилните раници, които прилягат най-точно на нуждите на малкия ученик? На тези въпроси ще се опитаме да отговорим в настоящата статия, за да помогнем на родителите в тази важна стъпка, както се опитваме да го правим и във всички останали.
Проблемът с ученическите раници и най-вече с тяхната тежест, представлява една от основните недомислици в българската образователна система. Много училища се опитват да намерят различни алтернативни решения на този проблем и, за щастие, много от тях действително успяват.

Видовете ученически раници според политиката на училището за раниците

Преди да започнете да избирате ученическа раница за своето дете, вие трябва подробно да се информирате относно това как ръководството на избраното от вас училище третира проблема с тежките раници на учениците. Все повече училища обръщат внимание на този проблем и предлагат алтернативи, като например ученическите шкафчета в училището, оставянето на част от помагалата в класната стая, дигитализирането на някои от материалите и т.н. Съответно във всяко различно училище, на учениците може да се наложи да носят повече или по-малко принадлежности ежедневно. Което, разбира се, означава, че те биха имали нужда от коренно различен вид раница.

  • В училищата без специална политика по въпроса учениците все още са принудени да носят ежедневно раници, които многократно надхвърлят допустимото и здравословното тегло за носене то малко дете. В този случай освен, че вероятно е добре да помислите да повдигнете темата пред ръководството на училището, вие със сигурност ще трябва да отделите и повече време и средства в избора на подходяща раница. 

Качествената раница няма да намали теглото на огромното количество уебници, но ще минимизира щетите, което то може да причини на неукрепналата опорно-двигателна система на детето. Съществуват специални модели ученически раници с твърда опора на гърба, които са разработени по подобие на планинарските раници – те разпределят по-правилно теглото и щадят раменете и гръбнака на детето. Тези раници обикновено имат също така твърдо дъно, което да не провисва и да не се деформира под тежестта на българската наука, както и ергономичен дизайн, който приляга възможно най-правилно върху тялото на детето.

Друга опция за училищата, в които децата са принудени да носят около 10кг. учебници всеки ден, са раниците с колелца. Те разполагат с практична телескопична дръжка, която може да се прибира и разгъва до височината на детето. Освен това имат и отделна дръжка за носене, когато се наложи раницата да бъде пренесена по стълби или други терени, които са проблемни за колелцата. Такъв вид раница ще спести на детето ви цялата огромна тежест върху раменете, макар че понякога може да му се струва тромава и да не позволява свободно използване и на двете ръце.

Вероятно би било добре да се допитате до детето си и да го оставите да изкаже предпочитание към една от двете опции в този случай. Ако детето не харесва раницата си и начина, по който се усеща с нея, твърде вероятно е да се наложи да я смените в някакъв не много далечен момент. Ако имате твърдо мнение кой от двата вида раници искате да ползва детето ви, то вие можете да се опитате да го „убедите“ в правотата си, избирайки такъв модел раница, върху която е илюстриран негов любим герой – Спайдърмен, Елза от „Замръзналото кралство“ или нещо друго, по което детето ви е лудо. Така то най-вероятно добродушно ще забрави, че не е искало раница с колелца и щастливо ще носи раницата с любимите си персонажи.

  • В училищата, които имат решение на проблема с тежките раници, вие можете да си позволите много повече волности, що се отнася до ученическата раница на вашето дете. Разбира се, то все пак ще носи една част от ученическите си принадлежности ежедневно, затова не бива да избирате твърде малък и декоративен модел, но все пак можете да си спестите търсенето на специални, укрепени, ергономични раници.

Достатъчно е да изберете раница, която е подходяща по размер, така че да побере в себе си по-големите формати учебници и учебни тетрадки. Детето ви ще трябва да носи част от тях у дома, макар и само за събота и неделя.

Важни характеристики на ученическата раница

След като прецените кой е най-подходящия вид раница за детето според количеството учебници и помагала, които то ще носи в нея ежедневно, вие можете да обърнете внимание и на някои други подробности. Най-важните сред тях са:

  • Презрамките 

Важно е презрамките на ученическата раница да бъдат максимално широки и меки, така че да не се впиват в раменете на детето и да не му причиняват болка и дискомфорт. На пазара има много видове декоративни раници с тънки, стилизирани презрамки, но те не се подходящи за ранните ученически години на детето. Важно е освен това презрамките на раницата да са регулируеми, така че да могат да се застопорят на височина, която е подходяща за ръста и телосложението на всяко отделно дете. Регулируемите презрамки позволяват на раницата да се променя, докато детето расте.

Пространството 

Понякога размерът на раницата не е достатъчно условие тя да бъде максимално практична. Голямото отделение на раницата, в което ще стоят учебниците, трябва да бъде възможно най-просторно и да позволява побиране на учебните помагала без излишен натиск и без вероятност ръбовете им да се намачкат.

  • Допълнителните отделения

В никакъв случай не ви съветваме да избирате раница, която има само един, голям джоб. В началните ученически години децата използват много допълнителни принадлежности – моливи, линии, боички, несесери и т.н., които имат нужда от собствено, обособено пространство за съхранение. Разбира се, важно е и да има стабилни странични джобове с ластик, в които детето да носи бутилка с вода без тя да пада при всяко по-рязко движение.

  • Гърбът на раницата

Това е особено важно, когато става въпрос за подсилените раници с твърд гръб и корпус. В крайна сметка, именно тази им характеристика е била предпоставката за вашия избор. Но дори и да се спрете на по-базов вид раница, гърбът също има значение. Добрите раници за ученици имат подплатен и омекотен гръб, който подсигурява максимален комфорт при носене и предпазва гърба на детето от неволно нараняване с остри предмети от раницата – химикалки, ножици, пергели и т.н.

Дизайнът 

Не е никак разумно да си позволяваме да пренебрегваме и тази последна, така отличителна характеристика на раницата. Разбира се, вие винаги можете да предпочетете да заложите на нещо изчиствено и класическо. Но все пак, ако вашето дете предпочита друго – не го ограничавайте със своите идеи за красивото и стилното. Тръгването на училище не винаги е гладък и безпроблемен процес, а ако детето се обгради с познати образи и любими неща – то шансовете да се чувства добре със сигурност нарастват.

Разбира се, както в повечето случаи, и тук можете да отделите както 20лв., така и 120лв. – в зависимост от възможностите и предпочитанията си. Ние пък още веднъж ще припомним, че никоя крайност не е особено желателна. Можете да закупите една достатъчно добра ученическа раница на средна цена между 40лв. и 80лв. в зависимост от нейните характеристики, производител и разпространител.

Важно е да пазарувате в специализирани магазини и да се уверите в произхода на закупената стока, за да бъде тя максимално удобна и безопасна за детето ви. Ученическата раница на стойност от 20лв. рядко би могла да отговори на някои от базовите изисквания, които споменахме по-горе. Нейният дизайн и материали за изработка обикновено са с ниско качество – тя ще се износи, протрие, скъса, или пък просто ще бъде неудобна за детето.

Крайно скъпите продукти, от друга страна, вероятно имат своите екстри и предимства. Въпреки това е добре да премислите колко от тях са ви наистина необходими и евентуално да преразпределите бюджета си, така че със спестените пари да закупите нещо друго за вашия ученик – нещо по-практично, полезно и неотложно.

Във всички случаи, ако сте прочели тази статия до края, вие сте на прав път. Най-важното за един родител е не да има отговорите на всички въпроси, а да не се уморява да ги търси постоянно, всеки път.

Как да изберем подходящия принтер за дома или офиса?

Краткият отговор е: Изборът зависи изцяло от вашите нужди.

Има няколко отправни точки, които ако следвате, без съмнение ще направите УМНИЯТ информиран избор преди да щракнете върху бутона „купи” в любимия си сайт за пазаруване.

Нуждата от принтер за дома / офиса винаги е актуална, тъй като все повече хора работят или учат от вкъщи. Може да сте родител, който трябва да разпечата работни книги и задания за детето си. Може да откриете, че е по-лесно да правите бележки в бизнес отчет с помощта на химикалка или молив, а не клавиатура. Спешно се нуждаете от сканиране на важни документи…Нуждите са различни за всеки. Каквато и да е причината, ако Ви е необходим принтер или мултифункционално устройство, не е трудно да го намерите. Печатащите устройства не са се променили много през последните няколко години, те просто са станали по-ефективни и с все повече функционалности. Все още ще избирате между лазерни и мастиленоструйни принтери, цветни или монохромни, само за печат или многофункционални устройства.

В тази статия няма да ви предлагаме конкретни модели, но ще прегледаме някои от изборите, с които ще се сблъскате и въпросите, на които трябва да имате отговор.

1: Какво планирате да печатате на Вашето устройство?  Ако ще ползвате устройството за да разпечатвате цветен снимков материал, изображения от издания или сайтове, ако държите на съответствието на цветовете – вероятно ще трябва да се насочите към мастилено-струен принтер – т.е. такъв, който създава изображения, като движи малки капки мастило върху хартия. Цветовете се създават чрез комбиниране на различни цветни мастила. Броят на мастилените касети, които използва цветният мастиленоструен принтер, варира. Най-евтините принтери обикновено използват само две касети – една с черно мастило и една, която съдържа останалите 3 цвята: циан, магента и жълто. Повечето мастиленоструйни принтери с по-ниска и средна цена предлагат четири отделни касети за основните цветове, докато принтерите, използвани от фотографи с по-професионална насоченост, ще имат по- широк избор от цветни мастила.

Не можем да не обърнем внимание и на принтерите, известни като супертанк,  които имат многократно зареждащи се резервоари с мастило, които предлагат по-ниска цена на страница в сравнение с традиционните мастилени касети. Те се предлагат от няколко производители като Brother , Canon и Epson и могат да бъдат от значение, ако планирате да извършвате много цветен печат.

Ако ще ползвате устройството за по-голям брой копия предимно с текстов материал като статии, есета, документи, графики и други, тогава вероятно ще е добре да се насочите към лазерен принтер.

Лазерната технология използва лазери за създаване на статично електричество върху подвижен фоточувствителен барабан вътре в принтера. Статичното електричество привлича тонер (под формата на прах), който се проектира и изпича върху хартията с помощта на по-висока температура.

Въпреки че, първоначалната инвестиция при избор на лазерно периферно устройство е по-голяма, разходите Ви за страница ще бъдат по-малки, защото консумативите са предвидени за повече копия и устройствата са по-надеждни и издръжливи и в дългосрочен план ще Ви спестят пари.  Лазерните принтери имат няколко други предимства пред мастиленоструйните – освен ако не се нуждаете от цвят. Те са по-бързи от мастиленоструйните, а качеството на печат на текст е по-прецизно (въпреки че настоящите мастилници със сигурност са достатъчно точни, за да отговарят на повечето документи).

Не може да не коментираме и цветният лазерен печат, който през последните години е по-достъпен и с все по-високо качество. Тук обаче трябва предварително да се информирате за цените на консумативите, защото в някои случаи може да останете неприятно изненадани.

  1. Какъв тип да бъде устройството – само принтер или мултифункционално устройство?

Многофункционални принтери

Ако се налага да работите от вкъщи в обозримо бъдеще – може да помислите за многофункционален принтер. Тези устройства не само печатат от вашия компютър, но ви позволяват да сканирате съществуващи документи и да ги копирате или да ги запазите като файлове. (Някои също ви позволяват да изпращате по факс сканиран документ, но тъй като изпращането на факсове е все по-малко популярно, тази функция бързо изчезва.) Те са много удобни за свеждане до минимум на документооборотите в дома ви, тъй като можете да запазите PDF файлове на повечето от вашите документи и да ги съхранявате в дигитален вариант.

Можете да използвате камерата на телефона си, за да сканирате и качвате документи и ако от време на време се налага да сканирате документ, това може да ви е достатъчно. Качеството на сканирания от телефона документ обаче не достига до качество на добър скенер.

Повечето функции на потребителско ниво ще ви позволят да копирате всичко до хартия с размер А4.

Ако работата ви е свързана с много копиране или сканиране, трябва да потърсите функция с автоматично подаващо устройство за документи (обикновено наричано ADF), което ви позволява бързо да премествате определен брой страници през системата.

Още един плюс при избор на мултифункционално устройство е и пестенето на място.

ДУПЛЕКС – двустранен печат

Ако печатате доста и искате да спестите разходи от хартия и консуматив, тогава изберете устройство с функция автоматичен дуплекс – възможност за отпечатване от двете страни на една страница. Тази функционалност не се среща често при ниския клас устройства, тъй като предполага по-голяма натовареност на машината. Разбира се вие можете ръчно да обръщате страницата и да осъществите двустранния печат, но това има смисъл единствено при еднократни случаи.

3. Цена на страница – най-големият разход за един принтер не е самият принтер, нито хартията, а консумативите, които ползва.

Има начин да разберете колко ще ви струва един принтер в дългосрочен план: изчислете цената на страница, като разделите цената на консумативът/ите, с които работи на броя страници, за които е/са предназначени по спецификацията на производителя (по стандарт производителите дават това описание и правят своите тестове при 5% покритие на листа – това е от 12 до 14 пълни реда текст при формат А4)

Back to Top
Продукта беше добавен към количката